Látogass el Te is a világ szívcsakrájaként emlegetett Dobogókőre!

Az őszi köntösbe bújt természet most is várja látogatóit!

Dobogókő a kirándulás szerelmesei- és gyógyulni vágyók egyik legkedveltebb helyszíne, hisz szépségén túl, gyógyító hatást is tulajdonítanak neki. Spirituális tanok szerint itt több energiavonal is keresztülfut, még maga a dalai láma is bebarangolta a területet.

„Dobogókő, ahol a Föld szíve dobog.”

Annak, aki ide látogat, célszerű kipróbálnia a remekül kialakított túraútvonalat, hiszen számos érdekes dolgot megtudhat Dobogókőről, és emellett belefeledkezhet a természet ezerszínű arcába.

A központi kilátó alatt, egy sziklafal aljában található a Siketnémák Mária Kegyhelye, melyet 1926-ban a Siketnéma Turisták Egyesületének tagjai hoztak létre.

Innen pár lépésre pillanthatjuk meg az ország legszebb panorámáját, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Dunakanyarra és a környező hegyekre.

Panoráma

Mint sok minden mást is, az országban elsőnek itt építették az első menedékházat, Dr. Téry Ödön és Thirrin Gusztáv javaslata alapján.

A menedékház közelében működik az első hegyvidéki megfigyelő állomás is 1898 óta, melyet az Országos Meteorológiai Intézet építtetett.

Innen pár száz métert nyugatra haladva érhetünk el a Rezső-kilátóhoz,ahol a szélesebb panorámának köszönhetően még a Visegrádi Fellegvárban is lehet gyönyörködni.

Rezső kilátó

comments powered by Disqus